t: 06 11 92 48 97 | e: info@communicatiekringnijmegen.nl
t: 06 11 92 48 97 | e: info@communicatiekringnijmegen.nl

Kroegcollege: dominicanen op de radar

Kroegcollege: dominicanen op de radar
februari 16, 2017 Hanneke Tax

In dit Kroegcollege geeft Sander Ummelen (Waardengedreven) je een inkijk in de campagne waarmee de 800ste verjaardag van een katholiek instituut bij seculier Nederland op de radar verscheen.

  • Wanneer: woensdag 8 maart (20-21 uur, inloop 19.30 uur)
  • Waar: Café Trianon
  • Voor wie: leden en niet-leden van CKN
  • Toegang: gratis. Je krijgt 3 consumptiemuntjes pp.
  • Aanmelden: zie agenda

De Orde der Predikers, oftewel dominicanen, vierde in 2016 mondiaal haar 800-jarig bestaan op een moment dat de rol van de katholieke kerk in een seculier Nederland steeds verder gemarginaliseerd wordt. Een 800-jarig jubileum laat je als organisatie natuurlijk niet zomaar passeren, maar zit de gemiddelde Nederlander nog wel op een kerkelijk feestje te wachten?

Katholiek instituut zoekt contact met maatschappij

Vragen waren er genoeg: Hoe breng je een katholiek instituut binnen deze context weer in contact met de maatschappij? Hoe zorg je dat je weer op de radar verschijnt van seculier Nederland? Ook belangrijk: hoe doe je dit op frisse en uitnodigende manier terwijl je trouw blijft aan 800 jaar traditie?

Waardengedreven ging op zoek naar het antwoord op deze vragen en voerde samen met Nijmeegse vormgevers, Amsterdamse mediadeskundigen en een Kekerdomse journalist een jaar lang campagne. In dit kroegcollege vertelt Sander Ummelen (Waardengedreven) over de totstandkoming van het project, de verschillende activiteiten, de impact op de media en de lessen die hij mee heeft genomen uit een jaar lang campagnevoeren.

X
X