t: 06 11 92 48 97 | e: info@communicatiekringnijmegen.nl
t: 06 11 92 48 97 | e: info@communicatiekringnijmegen.nl

Een terugblik op het kroegcollege over 800 jaar Dominicanen

Een terugblik op het kroegcollege over 800 jaar Dominicanen
maart 12, 2017 Sophie

Op woensdag 8 maart vond de eerste editie van een nieuwe reeks kroegcolleges plaats. In dit kroegcollege ging Sander Ummelen in op de campagne rondom het 800-jarige bestaan van de Orde der Predikers (de Dominicanen).

De Tien Geboden van de campagne rondom het jubileum van de Dominicanen

Een 800-jarig jubileum laat je als organisatie natuurlijk niet zomaar passeren, maar zit de gemiddelde Nederlander nog wel op een kerkelijk feestje te wachten? Sander en Stephan Ummelen (Waardengedreven) zochten met de campagne rondom het jubileum aansluiting bij de maatschappij. Een verstrakking van de huisstijl, een eigen gebrouwen biertje, een boek, het Habijt in een nieuw en trendy jasje, aansluiting bij een Groningse studentenvereniging, een radioshow én deelname aan een bierfestival maakte onderdeel uit van de feestelijke campagne. Aan de hand van de Tien Geboden vertelde Sander enthousiast over de manier waarop Waardengedreven met haar partners campagne heeft gevoerd.

Stilstaan, delen, vieren

Het traditionele Laudare, Benedicere, Predicare (Vereren, Zegenen, Prediken) werd omgedoopt tot stilstaan, delen en vieren dat de rode draad vormde voor de campagne. Naast de rode draad voor de campagne van de Dominicanen vormt dit credo ook de rode draad in de kroegcolleges. We staan stil bij een case of expertise, delen kennis en sluiten af met een borrel. Niet kerkelijk maar wel leerzaam en gezellig;).

De kroegcolleges

Kroegcolleges zijn het nieuwe format van Communicatiekring Nijmegen waarin een van de CKN-leden, onder het genot van een hapje en een drankje, vertelt over zijn of haar expertise.

Het volgende kroegcollege vindt plaats op maandag 8 mei bij Trianon.

X
X